7ο Παραδοσιακό Σεργιάνι

 

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ συμμετείχαν στο 7ο Παραδοσιακό Σεργιάνι ''Πήγα να σύρω το χουρό και να τον τρουϊρήσω'', το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Παρασκευής ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ. Μέλη των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου παρουσίασαν χορούς από την Πελοπόννησο.

 

 

 Μονοήμερη εκδρομή στην Τζιά 

 

Μια μέρα ήταν "λίγη" για το υπέροχο αυτό νησί, αλλά "αρκετή" για να ενώσει 100 ανθρώπους σε μια ζεστή παρέα στις 23 Ιουνίου 2019 που ΕΖΗΣΕ όμορφες στιγμές στο Μοναστήρι της Καστριανής, στην Ιουλίδα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στα γραφικά σοκάκια, στις Ποίσσες και στην ενδοχώρα του νησιού, ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ τα ίδια συναισθήματα και ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ ευχές για ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και ιδέες για νέες εξορμήσεις!

 

 

 

 

 

 

99α Ελευθέρια της Θράκης

 

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ έδωσαν το παρόν στις εκδηλώσεις της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδας με αφορμή τα 99 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 στην Πλατεία Δαβάκη χορεύοντας χορούς από τη Δράμα και παρουσιάζοντας το έθιμο της Περπερούνας, πανάρχαιου έθιμου για την αναβροχιά.

 
 

 

 Παιχνίδια στο χρόνο 

 

Φωνές, γέλια, παιχνίδια ζωντάνεψαν την πλατεία Τσαλαγανίδη, στις 19 Μαΐου 2019!
Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ με τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους μας ταξίδεψαν στο χρόνο!

 

 

 

 

Έβρος 2019

 

Άφθαρτος τόπος, αξέχαστη εμπειρία!
Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ βρέθηκαν 8-11 Μαρτίου 2019 στον ακριτικό Ν.Έβρου!
Από το Διδυμότειχο, στο Πεντάλοφο, από το Χειμώνιο, στο Ασπρονέρι στους Μεταξάδες και στις Φέρες!
Στον Έβρο του Ορφέα και των Κομνηνών....
Είδαν μουσεία, πλατείες, κτήρια, εκκλησίες, κάστρα, αναβίωση εθίμων!
Μα πάνω απ΄όλα έζησαν την ζεστή ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ των ανθρώπων του Έβρου και ένιωσαν την αγάπη που έχουν για τον τόπο τους, την παράδοση και τον λαϊκό πολιτισμό τους!

 

 

 Ένας κύκλος! 

 

Μία μεγάλη παρέα με πρωταγωνιστές τα παιδιά και τους εφήβους του Συλλόγου, οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ συμμετείχαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Δάφνης - Υμηττού, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019.

 

 

 

 

Απόψε Φίλους Φίλευα

 

Στις 15 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών των Ταξιδευτών Πολιτισμού "Απόψε Φίλους Φίλευα"!
Τα μέλη μας και οι φίλοι - καλεσμένοι ('Ενωση Ποντίων Σουρμένων, Εργαστήρι Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Δήμου Δάφνης - Υμηττού, Κορύβαντες, 'Ομιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων και Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης) συντέλεσαν στην άψογη πραγματοποίησή του!

 

 

 Ηχογράφηση 

 

Tα μέλη του Εργαστηρίου Παραδοσιακού Τραγουδιού του Συλλόγου και ο δάσκαλος τους κ. Πέτρος Ανδρουτσόπουλος συνεχίζουν την προσπάθεια δημιουργίας CD, ηχογραφώντας για δεύτερη φορά στις 29 Οκτωβρίου 2018, με τη συνδρομή εξαιρετικών μουσικών και ηχοληπτών.
Η ηχογράφηση έγινε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠ.

 

   

 

Οι Ταξιδευτές στην Επίδαυρο

 

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ παρακολούθησαν το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου την τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη ‘’ΠΛΟΥΤΟΣ’’, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου 2018.
Είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν τόσο με το κεντρικό ερώτημα που θέτει ο Αριστοφάνης για τον τρόπο κατανομής του πλούτου, όσο και με την σκηνοθετική πρόταση του Nikita Milivojevic πλαισιωμένη από ένα μικτό θίασο από Έλληνες και Σέρβους ηθοποιούς με πρωταγωνιστή τον εξαίρετο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο!

 

 

 Η Χορωδία σε παρουσίαση βιβλίου 

 

20 Ιουνίου: Παγκόσμια ημέρα Προσφύγων!
20 Ιουνίου 2018: Συμβολική μέρα για την παρουσίαση του βιβλίου της κ. Ισμήνης Μπάρακλη "Σμύρνη , Κυνήγι Μαγισσών" με διοργανώτρια την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δάφνης - Υμηττού.
Η χορωδία του Συλλόγου, ταξίδεψε στα Παράλια της Μικράς Ασίας τους παρευρισκόμενους στο κατάμεστο κήπο του Μουσείου Μπουζιάνη και τους μάγεψε με τα τραγούδια της!